Humancollective & Good Hotel

vrienden

Good Hotel is een profit for non-profit organisatie, opgericht door sociaal ondernemer Marten Dresen. Good Hotel staat voor ´premium hospitality with a cause´ en biedt haar gasten een unieke hotelervaring aan in combinatie met goed doen.

Elk Good Hotel werkt samen met een lokale non-profit organisatie om zo een positieve, duurzame impact te creëren in de lokale gemeenschap. Alle winst wordt geherinvesteerd in groei, mensen en educatie. Zo hebben ze een eigen Good Training programma ontwikkeld waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden in de hospitality branche. Ze krijgen hulp om te integreren in de arbeidsmarkt en perspectief op een betere toekomst.

Het beste uit de mens halen is wat Good Hotel drijft en het businessmodel is hier dan ook volledig op gebaseerd. Het personeel wordt geselecteerd op basis van motivatie, niet op cv of diploma zoals in de meeste organisaties. Met behulp van de Facet5 persoonlijkheidsvragenlijst wordt gekeken waar mensen binnen de organisatie het beste tot hun recht komen. Vervolgens draaien ze 3 maanden mee in het hotel bij de verschillende afdelingen en worden zo opgeleid tot kok, receptionist of barkeeper.

Meer informatie over Good Hotel op www.good.community

Deel

Nieuwsbrief