Humancollective & NewBees

vrienden

NewBees, opgericht door Annemiek Dresen, is een sociale onderneming die gelooft in een inclusieve samenleving waar elk talent telt. NewBees wil dat alle nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond de kans krijgen om hun talent in te zetten.

Zij ontsluiten de Nederlandse arbeidsmarkt voor hen door matches te maken die ertoe doen. De doelstelling is om asielzoekers vanaf het moment dat ze in Nederland komen de mogelijkheid te bieden om te participeren in het 'NewBees Traineeship'.

Binnen het 'NewBees Traineeship' werken de deelnemers aan hun employability, door ervaring op te doen in stages en deel te nemen aan workshops over soft skills op de arbeidsmarkt. Door een innovatief online platform waarop iedereen een persoonlijk profiel heeft, wordt het mogelijk de juiste matches te maken voor de talentvolle deelnemers. Zo bouwen zij naast een lokaal netwerk ook een Nederlands ‘cv’ op.

NewBees wil niet alleen het beste uit haar deelnemers halen, maar ook uit haar eigen team. Dat team bestaat uit een combinatie van nieuwkomers en Nederlanders. Zo laat NewBees ook zelf zien hoe een inclusief team succesvol kan zijn. Facet5 wordt gebruikt bij de selectie van nieuwe teamleden, maar ook bij het optimaliseren van de samenwerking en het optimaal benutten van internationaal talent. Want NewBees wil zowel voor haar deelnemers, als voor haar eigen mensen, zorgen dat elk talent telt.

Meer informatie over NewBees op new-bees.org

Deel

Nieuwsbrief