Humancollective & Ninos de Guatemala

vrienden

Stichting Niños de Guatemala (NDG) is in 2006 opgericht door broer en zus Marten (1982) en Annemiek (1984) Dresen en hun beste vriend Sander Wirken (1985). Met als doel om kinderen uit armlastige gezinnen in Guatemala de kans te bieden op onderwijs, zodat zij de armoedecirkel van hun familie kunnen doorbreken.

Mede als gevolg van de burgeroorlog (1960-1996) leeft meer dan de helft van de Guatemalteken onder de armoedegrens. Kinderen, vooral op het platteland, moeten vaak meewerken om in de dagelijkse levensbehoeften van de familie te kunnen voorzien. Met als gevolg dat zij, net als hun ouders en hun grootouders voor hen, niet naar school gaan. Terwijl een basisschooldiploma al uitzicht geeft op een inkomen dat 3x hoger ligt dan zonder een diploma. Onderwijs is een geschenk dat levenslang meegaat.
Sinds haar oprichting heeft NDG twee basisscholen en een middelbare school gebouwd. Dankzij deze scholen hebben inmiddels 500 Guatemalteekse kinderen toegang tot onderwijs en daarmee uitzicht op een beter leven.

NDG zet zich in om voor Guatemala een nieuwe generatie leiders op te leiden aan de hand van drie pijlers:
• Education: Onderwijs dat verder gaat dan het traditionele klaslokaal maar zich richt op drie niveaus: studenten, hun families en de grotere gemeenschap;
• Empowerment: De projecten worden geleid en uitgevoerd door Guatemalteekse medewerkers, wat bijdraagt aan het creëren van werkgelegenheid en het bevorderen van een gevoel van lokaal eigenaarschap;
• Entrepreneurship: NDG is duurzaam, zowel op organisatorisch als op gemeenschapsniveau, door het initiëren en ondersteunen van social business activiteiten en het stimuleren van een ondernemersgeest.

Humancollective ondersteunt NDG met een financiële bijdrage, Facet5 en met ondersteuning op locatie in Guatemala en in Nederland. Het is geweldig om te zien hoe NDG echt een verschil maakt voor kinderen die anders geen onderwijs zouden krijgen!

Stories from the Heart of Niños de Guatemala

Lees het Engelstalige magazine om meer te weten over de persoonlijke verhalen van de NDG-studenten, hun docenten en eenieder die op dagelijkse basis bij de stichting betrokken is.
ninosdeguatemala.org/magazine

Bekijk dit filmpje van 3 minuten om te zien hoe NDG een verschil maakt in het dagelijks leven van hun studenten.

Meer informatie over stichting Niños de Guatemala op ninosdeguatemala.org.

Deel

Nieuwsbrief