Personal en Career Coaching

Hulp nodig bij het ontwikkelen van het potentieel van jouw medewerkers?

Iedereen heeft momenten in zijn of haar loopbaan waarop alles vanzelf lijkt te gaan en er zijn momenten waarop je ergens tegen aan loopt, twijfelt of hulp nodig hebt. Momenten die vragen om reflectie en inzichten om daarna weer effectiever vooruit te kunnen. Even tot stilstand komen, om je heen kijken, zien waar je nu bent, waar je heen wilt, wat vaste patronen zijn, welke daarvan behulpzaam zijn en wat je zou willen doorbreken. Ideeën opdoen hoe je deze patronen doorbreekt en soms ook het concreet aanleren van specifieke vaardigheden door middel van oefening en feedback.

Hieronder een aantal vragen die wij met enige regelmaat tegenkomen. Wellicht herken je ze, bij jezelf of bij jouw medewerkers:

‘Ik wil een volgende loopbaanstap maken, maar weet niet precies goed welke’
‘Ik merk dat mijn werk mij meer energie kost dan dat ik eruit krijg; wat moet ik veranderen? en zit ik wel op de goede plek?’
‘Ik zou beter willen leren omgaan met stress’
‘Ik loop in elke baan tegen steeds dezelfde issues aan; nu wil ik er echt iets aan gaan doen!’
‘Als leider vind ik het belangrijk om af en toe een spiegel voorgehouden te krijgen en te sparren over dilemma’s en lastige situaties waar je als leidinggevende tegenaan loopt’
‘Nu ik als vrouw een senior rol heb in de organisatie struggle ik best met de masculiene cultuur die er is. Hoe kan ik hier effectief mee omgaan?’

Wij bieden personal coaching ‘op maat’, dat wil zeggen dat we geen standaardprogramma’s hebben, maar dat we steeds – op basis van een intakegesprek – kijken wat het doel is, wat iemand nodig heeft en hoe hij of zij het beste leert en reflecteert. Soms zijn een paar gesprekken genoeg om iemand verder te helpen, in andere gevallen is het bijvoorbeeld fijn om nieuwe vaardigheden te oefenen met een trainingsacteur en heel concrete feedback en tips te krijgen. Nog een mogelijkheid is zogenaamde ‘coaching-on-the-job’: meekijken naar de aanpak van concrete taken, projecten of gesprekken, directe feedback en tips die de volgende keer weer in de praktijk kunnen worden toegepast.

Welke kennis en ervaring nemen wij mee als coaches?

  • Jarenlange ervaring in het selecteren en ontwikkelen van medewerkers op verschillende niveaus in organisaties
  • Combinatie van organisatiepsychologische en bedrijfskundige achtergrond
  • Ervaring als ondernemer en leidinggevende
  • Kennis van coachingsmodellen en -methodieken, en dan vooral praktisch toegepast (o.a. systeemdenken, RET, teamontwikkeling, GROW)

Coachingsafspraken kunnen zowel off- als online plaatsvinden. De ervaringen van de afgelopen maanden hebben geleerd dat online coaching bijzonder effectief en efficiënt kan zijn.

We starten altijd met een intake, met zowel de leidinggevende als de medewerker zelf, om de coachingsvraag scherp te krijgen en een passend voorstel voor een traject te doen.

Heb je een coachingsvraag of wil je overleggen over de mogelijke coaching van een medewerker? Neem contact op met:

Tanja Vlug: 0655196529 / tanja@humancollective.nl