Als hulpmiddel bij selectie- en ontwikkelvragen maken wij gebruik van verschillende psychologische instrumenten. Wij zetten deze in in onze online en face-to-face assessments. Daarnaast trainen we (HR afdelingen van) bedrijven, adviesbureaus en (loopbaan-)coaches - die dit graag in eigen beheer willen doen - in het gebruik en de interpretatie ervan.


AlternateHeaderbanner
Facet5 is de meest moderne en klantvriendelijke online persoonlijkheidsvragenlijst, beschikbaar in meer dan 35 talen. Facet heeft een stevige wetenschappelijke basis en is gebaseerd op de meest recente inzichten rondom de Big-5. Je krijgt een uitgebreid en goed leesbaar rapport en is internationaal inzetbaar. Facet5 biedt naast inzicht in de persoonlijkheid ook inzicht in motivatie en drijfveren, een sterkte/zwakte analyse in relatie tot kerncompetenties en aanbevelingen voor de leidinggevende met betrekking tot de meest effectieve manier om iemand aan te sturen gelet op zijn of haar profiel. Bovendien kan Facet5 worden ingezet om de effectiviteit van teams inzichtelijk te maken. Zie ook www.facet5global.com


New-TeamScape-banner
TeamScape is gebaseerd op Facet5 en geeft teamleden inzicht in de overeenkomsten en verschillen in werkaanpak, de manier van samenwerken en het omgaan met conflicten binnen het team. TeamScape vormt de basis voor een teamsessie, resulterend in bewustwording en een concreet actieplan om teamuitdagingen succesvol op te pakken. Zie ook www.facet5global.com


ToRQ
De Tailored Reasoning Questionnaire (ToRQ) meet praktische, werkgerelateerde probleemoplossingsvaardigheden. ToRQ combineert de meest moderne testmethoden met de kracht van persoonlijkheid in een ‘next generation’ cognitieve test. De combinatie van capaciteiten en persoonlijkheid genereert de meest accurate meting van potentieel. Zie ook www.facet5global.com. Of lees onze uitgebreide toelichting.


FoV
Focus on Values is een online waardenscan die de waarden van medewerkers vergelijkt met die van de organisatie. Het model bevat 40 waarden, verdeeld over vier gebieden: rationele cultuur, hiërarchische cultuur, groepscultuur en ontwikkelingscultuur. Met Focus on Values worden impliciete waarden gemakkelijk meetbaar en bespreekbaar. Hierdoor ontstaan waardevolle inzichten voor de selectie van medewerkers, ontwikkeling van (management)teams, coaching en cultuurverandering.


superskills
Gesprekken zijn gebaseerd op een specifieke set van vaardigheden en mindsets, die stuk voor stuk kunnen worden ontwikkeld. We helpen mensen met het voeren van effectievere gesprekken op het werk. Facet5 SuperSkills™ is onze innovatieve benadering van hoe organisaties ‘praten’. Organisaties veranderen niet, mensen wel. Een voor een. Dat is waarom we kijken naar hoe mensen communiceren door de lens van hun persoonlijkheid.

We vertellen je niet wat er fout gaat. We focussen op het veranderen van jouw organisatie. We werken met deelnemers om hun vaardigheden te ontwikkelen door een groter zelfbewustzijn, feedback, training en oefening. We onderzoeken drie gebieden: sterke kanten in elke SuperSkill™, gebieden die verder ontwikkeld kunnen worden, en gebieden die je moet ‘managen’.

Facet5 SuperSkills™ biedt een inzichtelijk en actiegericht rapport, onderbouwd door data vanuit Facet5. Het rapport vormt de basis voor het bouwen van een gebalanceerde set SuperSkills™ voor individuen op elk niveau in de organisatie. Het rapport wordt gebruikt in samenhang met een eendaagse workshop, die door Humancollective kan worden verzorgd. Ook kunnen we jullie team trainen om de workshop ‘in-house’ te geven.

De vijf SuperSkills™ of Great Conversations zijn:
Presence: ‘aanwezig zijn’ zonder afgeleid te worden door mobiele telefoons, social media, gedachten aan een overvolle agenda, etc. Volledige focus op de persoon en op het gesprek.

Hyper-awareness: bewust zijn van wat zich in jouzelf afspeelt tijdens het gesprek: jouw vooringenomenheden, vooroordelen en emoties.

De-coding: dit is de kunst van het horen van wat iemand je daadwerkelijk vertelt. Verder kijken dan de woorden alleen, en dus ook het luisteren naar gevoelens die een rol spelen. Dit gaat om oprechte interesse.

Voicing: zeggen wat er gezegd moet worden, op een constructieve manier. De moed hebben om stevige feedback te geven als dat nodig is, en jezelf eerlijk uit te spreken en niet bang te zijn de discussie aan te gaan.

Flow control: regie houden over het gesprek zodat het een begin, middenstuk en einde heeft.

Bekijk zelf hoe een SuperSkills™ rapport eruit ziet. Download hier een voorbeeldrapport.

En eveneens een leuke blog over modern leiderschap en de kunst van het voeren van goede gesprekken!

Klantcases

Met behulp van Facet5 Audition hebben we de Learning Agility van medewerkers inzichtelijk gemaakt, met een persoonlijk, op maat gemaakt advies. Als resultaat is de effectiviteit van medewerkers in de organisatie sterk toegenomen.

Meer over deze case

Friends & Partners

De werkende mens gaat ons aan het hart. Maar ook de wereld daaromheen, waarvan wij net als ieder ander deel uitmaken. Wij reserveren daarom graag een deel van onze tijd voor niet-commerciële doelen.

Meer over deze case

Volg

Nieuwsbrief