Wat wij doen

Talent assessment & development.

Humancollective werkt vanuit een filosofie over talent en talentontwikkeling, teameffectiviteit en leiderschap, waarin de mens centraal staat. Hoe identificeren en ontwikkelen we ieders talent? Welke kwaliteiten heb ik nu in huis? En wat hebben we nodig voor de toekomst? Waarop moet ik letten bij het aantrekken van nieuwe medewerkers? En hoe bouw ik een team van mensen met aanvullende kwaliteiten? Wij maken de talenten van mensen zichtbaar. Online en op locatie. Wereldwijd. Individueel of voor groepen. Met inzet van trainingsacteurs, toewijding en plezier. En met directe feedback. Als basis voor ontwikkel- en actieplannen op individueel en teamniveau. Afgestemd op jullie vraag, in samenwerking met jou.

Teamontwikkeling

Wat maakt het ene team succesvol en het andere niet? Effectieve (werk-) teams ontwikkelen: dat vraagt méér dan het bij elkaar zetten van briljante individuen. Hoe zit het met hun kennis, ervaring, persoonlijkheid en drijfveren? Is er veel overlap tussen de verschillende teamleden, of vullen ze elkaar juist goed aan? Ontbreken er bepaalde kwaliteiten? Waar liggen irritaties en conflicten op de loer? Om organisaties en teams inzicht te geven in hun kansen en verbeterpunten, zetten wij teamtools in. Instrumenten die analyseren en inzicht bieden. Die helpen om te ontdekken wat het team nog moet ontwikkelen om effectiever en succesvoller te zijn, en welke afzonderlijke stappen er nodig zijn om daar te komen.

Business Model Canvas-sessies

Het Business Model Canvas is een heel praktische aanpak voor strategisch management en lean startups om een nieuw bedrijfsmodel te creëren of een bestaand model in kaart te brengen. Met een businessmodel bedoelen we de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. We begeleiden strategiesessies voor business- en startende teams aan de hand van het Business Model Canvas. We helpen je focus aan te brengen en jouw businessmodel uit te schrijven, door vragen te stellen en je uit te dagen. Met als doel: een scherp en door het team gedragen businessmodel en actieplan.

Learning agility

In een wereld die continu verandert, zijn medewerkers met een hoge learning agility voorlopers en een belangrijke spil in verander- en innovatietrajecten. Ze zijn continu op zoek naar nieuwe uitdagingen, feedback van anderen en groeimogelijkheden en ze leren optimaal van hun ervaringen. In ons dagelijkse werk merken we dat mensen sterk verschillen in hun vermogen om te leren van ervaringen. Het opdoen van nieuwe ervaringen houdt in dat je je comfort zone verlaat, risico’s durft te nemen, en dit kan voor sommigen een onaangename en emotionele aangelegenheid zijn. Maar hoe meet je learning agility? Het team van Facet5 vond een relatie tussen learning agility en de vijf Facet5 factoren. Meer weten over het onderzoek, of benieuwd hoe we learning agility voor jouw organisatie tastbaar kunnen maken? Laat het ons weten!


Klantcases

Met behulp van Facet5 Audition hebben we de Learning Agility van medewerkers inzichtelijk gemaakt, met een persoonlijk, op maat gemaakt advies. Als resultaat is de effectiviteit van medewerkers in de organisatie sterk toegenomen.

Meer over deze case

Friends & Partners

De werkende mens gaat ons aan het hart. Maar ook de wereld daaromheen, waarvan wij net als ieder ander deel uitmaken. Wij reserveren daarom graag een deel van onze tijd voor niet-commerciële doelen.

Meer over deze case

Volg

Nieuwsbrief