Over Humancollective

Humancollective werkt met veel verschillende opdrachtgevers  samen in uitdagende projecten. Zo maken we impact in organisaties en verbeteren prestaties. Door ons werk kwamen we in contact met een aantal goede doelen en besloten er drie te steunen. Onze tijd, tools en ook een deel van onze winst stellen we vol overgave beschikbaar voor het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen die het minder hebben getroffen.

Humancollective & Ninos de Guatemala

Stichting Niños de Guatemala (NDG) is in 2006 opgericht door broer en zus Marten en Annemiek Dresen en hun beste vriend Sander Wirken. Met als doel om kinderen uit armlastige gezinnen in Guatemala de kans te bieden op onderwijs, zodat zij de armoedecirkel van hun familie kunnen doorbreken.

Mede als gevolg van de burgeroorlog (1960-1996) leeft meer dan de helft van de Guatemalteken onder de armoedegrens. Kinderen, vooral op het platteland, moeten vaak meewerken om in de dagelijkse levensbehoeften van de familie te kunnen voorzien. Met als gevolg dat zij, net als hun ouders en hun grootouders voor hen, niet naar school gaan. Terwijl een basisschooldiploma al uitzicht geeft op een inkomen dat 3x hoger ligt dan zonder een diploma. Onderwijs is een geschenk dat levenslang meegaat.

Sinds haar oprichting heeft NDG twee basisscholen en een middelbare school gebouwd. Dankzij deze scholen hebben inmiddels 500 Guatemalteekse kinderen toegang tot onderwijs en daarmee uitzicht op een beter leven.

NDG zet zich in om voor Guatemala een nieuwe generatie leiders op te leiden aan de hand van drie pijlers:

  • Education: Onderwijs dat verder gaat dan het traditionele klaslokaal maar zich richt op drie niveaus: studenten, hun families en de grotere gemeenschap;
  • Empowerment: De projecten worden geleid en uitgevoerd door Guatemalteekse medewerkers, wat bijdraagt aan het creëren van werkgelegenheid en het bevorderen van een gevoel van lokaal eigenaarschap;
  • Entrepreneurship: NDG is duurzaam, zowel op organisatorisch als op gemeenschapsniveau, door het initiëren en ondersteunen van social business activiteiten en het stimuleren van een ondernemersgeest.

Humancollective ondersteunt NDG met een financiële bijdrage, Facet5 en met ondersteuning op locatie in Guatemala en in Nederland. Het is geweldig om te zien hoe NDG echt een verschil maakt voor kinderen die anders geen onderwijs zouden krijgen!

Stories from the Heart of Niños de Guatemala

Lees het Engelstalige magazine om meer te weten over de persoonlijke verhalen van de NDG-studenten, hun docenten en eenieder die op dagelijkse basis bij de stichting betrokken is.
ninosdeguatemala.org/magazine

Bekijk dit filmpje van 3 minuten om te zien hoe NDG een verschil maakt in het dagelijks leven van hun studenten.

Meer informatie over stichting Niños de Guatemala op ninosdeguatemala.org.

Humancollective & Good Hotel

Good Hotel is een profit for non-profit organisatie, opgericht door sociaal ondernemer Marten Dresen. Good Hotel staat voor ´premium hospitality with a cause´ en biedt haar gasten een unieke hotelervaring aan in combinatie met goed doen.

Elk Good Hotel werkt samen met een lokale non-profit organisatie om zo een positieve, duurzame impact te creëren in de lokale gemeenschap. Alle winst wordt geherinvesteerd in groei, mensen en educatie. Zo hebben ze een eigen Good Training programma ontwikkeld waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden in de hospitality branche. Ze krijgen hulp om te integreren in de arbeidsmarkt en perspectief op een betere toekomst.

Het beste uit de mens halen is wat Good Hotel drijft en het businessmodel is hier dan ook volledig op gebaseerd. Het personeel wordt geselecteerd op basis van motivatie, niet op cv of diploma zoals in de meeste organisaties. Met behulp van de Facet5 persoonlijkheidsvragenlijst wordt gekeken waar mensen binnen de organisatie het beste tot hun recht komen. Vervolgens draaien ze 3 maanden mee in het hotel bij de verschillende afdelingen en worden zo opgeleid tot kok, receptionist of barkeeper.

Meer informatie over Good Hotel op www.good.community

Humancollective & NewBees

NewBees, opgericht door Annemiek Dresen, is een sociale onderneming die gelooft in een inclusieve samenleving waar elk talent telt. NewBees wil dat alle nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond de kans krijgen om hun talent in te zetten.

Zij ontsluiten de Nederlandse arbeidsmarkt voor hen door matches te maken die ertoe doen. De doelstelling is om asielzoekers vanaf het moment dat ze in Nederland komen de mogelijkheid te bieden om te participeren in het ‘NewBees Traineeship’.

Binnen het ‘NewBees Traineeship’ werken de deelnemers aan hun employability, door ervaring op te doen in stages en deel te nemen aan workshops over soft skills op de arbeidsmarkt. Door een innovatief online platform waarop iedereen een persoonlijk profiel heeft, wordt het mogelijk de juiste matches te maken voor de talentvolle deelnemers. Zo bouwen zij naast een lokaal netwerk ook een Nederlands ‘cv’ op.

NewBees wil niet alleen het beste uit haar deelnemers halen, maar ook uit haar eigen team. Dat team bestaat uit een combinatie van nieuwkomers en Nederlanders. Zo laat NewBees ook zelf zien hoe een inclusief team succesvol kan zijn. Facet5 wordt gebruikt bij de selectie van nieuwe teamleden, maar ook bij het optimaliseren van de samenwerking en het optimaal benutten van internationaal talent. Want NewBees wil zowel voor haar deelnemers, als voor haar eigen mensen, zorgen dat elk talent telt.

Meer informatie over NewBees op new-bees.org

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!