Samenwerking als sleutel tot kwaliteitsverhoging

Aanleiding

Een internationale hightech onderneming wil de kwaliteit in de samenwerking van inhouse bij de klant werkende engineers vergroten, om de downtime van complexe technologie terug te dringen.

Klantvraag

Ontwikkel een aanpak die 2000 jonge en hoogopgeleide engineers inzicht geeft in hun kwaliteiten en valkuilen en help de teams waarvan zij deel uitmaken de samenwerking te verbeteren. Het gaat om medewerkers in 9 landen, waarbij je rekening houdt met de specifieke landencultuur.

Het project maakt deel uit van een groter kwaliteitsproject, waarvan de doorlooptijd ongeveer een half jaar bedraagt, dus er is enige haast geboden.

Aanpak

Met behulp van de Facet5 persoonlijkheidsvragenlijst en een team van 12 consultants werden meer dan 2000 individuele ontwikkelgesprekken gevoerd en 200 teamsessies uitgevoerd, op locaties in Azië, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Europa. Deelnemers ontvingen een persoonlijk rapport in hun eigen taal en namen deel aan een individueel feedbackgesprek als onderdeel van hun eigen ontwikkelingstraject.

Daarnaast werd er met behulp van het Facet5 TeamScape rapport een halfdaagse teamsessie georganiseerd, waarin aspecten van serious gaming en samenwerking werden gecombineerd. Deze teamsessies werden gefaciliteerd door een groep ervaren consultants.

Resultaat

Voor een groot deel van de groep was dit de eerste keer dat ze over hun kwaliteiten, uitdagingen, zorgen en twijfels konden praten met een coach. Dit leverde soms ontroerende uitspraken op als ‘this blew my mind’ of ‘finally I know myself’. Daarnaast leverde de gesprekken en teamsessies belangrijke input op voor de klant over hoe in een veranderingsproject met de cultuurverschillen in de verschillende landen kan worden omgegaan en hoe de rol van teamleider cruciaal bleek om de kwaliteit bij de klant te vergroten. De klant heeft de Facet5 vragenlijst ‘geadopteerd’ en geïntegreerd in het eigen online learning system.


#Facet5 #teamontwikkeling #globalscope

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!