Syngenta. Potentieel activeren, gesprek voor gesprek

 

Syngenta is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven in de agrarische sector met meer dan 28.000 medewerkers in 90 landen. Het gemeenschappelijk doel is: ‘Bringing plant potential to life’. Door hoogwaardig onderzoek helpt Syngenta om landbouwopbrengsten te verhogen, het milieu te beschermen en de gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren.

Om deze ambitie te ondersteunen, koos Syngenta ervoor om de formele jaarlijkse beoordeling van alle medewerkers om te zetten naar regelmatige, betekenisvolle gesprekken.

Facet5 werkte samen met Syngenta om het programma ‘Pause2Talk’ te ontwikkelen. SuperSkills vormde het hart van het programma. Het bood inzicht hoe kleine veranderingen die door een individu, team of manager in hun dagelijkse gesprekken worden aangebracht een significant positieve invloed op de cultuur kunnen opleveren.

Het programma werd organisatie-breed uitgerold met als doel om alle medewerkers vertrouwd te maken met het doorlopend voeren van een betekenisvolle dialoog. Ook werd nadrukkelijk aandacht besteed aan de positieve effecten die Pause2Talk oplevert voor een toegankelijke bedrijfscultuur en gemotiveerde medewerkers.

Belangrijke onderdelen

Bij elk van onze Facet5 programma’s plaatsen we het individu centraal in het leren om ervoor te zorgen dat het zo relevant, gefocust en persoonlijk mogelijk aanvoelt. Kenmerkend voor de benadering van Facet5 is het opwekken van de innerlijke nieuwsgierigheid, drive en wens van ieder individu om op een niet-lineaire manier te groeien. Het was dan ook niet meer dan normaal dat Pause2Talk werd ontwikkeld om te voldoen aan de complexe en diverse internationale behoeften van Syngenta:

 • ‘Blended’ en hapklaar:
  • Aanvullende online ontwikkelingstrajecten zijn ontworpen om wereldwijde beschikbaarheid van het programma op alle niveaus te garanderen
  • Eenvoudige en bruikbare stappen om individueel leren te ondersteunen
  • Reflectie en actie

Toegankelijkheid in de dagelijkse werkomgeving stimuleert continu leren dat onmiddellijk kan worden toegepast.

 • Doelgericht en Agile:
  • Alle inhoud is afgestemd op de bedrijfsvisie, culturele waarden en gewenste ‘tone of voice’ binnen Syngenta en verbindt de dagelijkse realiteit van iedere medewerker met de zakelijke doelen.
  • Door nauw samen te werken met interne afdelingen kon elke stap worden verfijnd en geïntegreerd in alle systemen. Dit droeg bij aan een optimale toegankelijkheid en ervaring.

Over de hele wereld werden train-de-trainer-workshops gegeven om interne vaardigheden en vertrouwen op te bouwen bij het toepassen van de SuperSkills-of-Great-Conversation. Deze waren gericht op:

 • The SuperSkills of Great Conversations – een inspirerende ervaring die vanuit de organisatie zelf wordt gefaciliteerd
 • Ontwerpen van impactvolle teamsessies – verkennen, inzicht en bekwaamheid opbouwen
 • SuperSkills toepassen om coachend leiderschap te ontwikkelen

Daarnaast is er een platform gelanceerd om continu leren te ondersteunen en medewerkers te helpen om het momentum te behouden rond het voeren van een doorlopende betekenisvolle dialoog. De interactieve inhoud omvatte instructievideo’s, toolkits en begeleide persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen om het geleerde in de praktijk te brengen. Het platform was wereldwijd toegankelijk en vertaald in de 10 belangrijkste zakelijke talen van Syngenta.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!