Teamontwikkeling

Niet strategie of finance, maar goed samenwerken in een team maakt het verschil in organisaties. Goede teamsamenwerking is een bron van innovatie. En een hoge teameffectiviteit manifesteert zich in het sneller bedenken van oplossingen voor moeilijke problemen. Goed samenwerken in een team betekent gezamenlijk leren van wat je doet, de aanpak bijstellen en doorlopend verbeteren. Agile teams spelen snel in op veranderende eisen van de organisatie en hebben aanvullende competenties en persoonlijkheden. Teamleden leren van wat ze doen.

Agile teams zijn te ontwikkelen.

‘Gedoe’ in teams

Maar de praktijk is vaak weerbarstig. Conflicten in teams, tijdsdruk, wisselingen in teamsamenstelling of misverstanden komen de teameffectiviteit niet ten goede. Wij helpen teams om hun effectiviteit te vergroten, te werken aan team vertrouwen, te leren en te groeien. Kortom, als team agile te worden.

Teameffectiviteit

We kijken samen met jou wat er nodig is om te groeien, als individu en als team. We maken ingesleten patronen zichtbaar en maken duidelijk wat er nodig is om een volgende stap te zetten. Vaak doen we dit in een combinatie van individuele en team coaching, waarbij thema’s als fixed en growth mindset aan de orde komen. Wat heb je als individu en als team nodig om je open te stellen voor een nieuwe manier van werken. Welke vertrouwde werkwijzen en perspectieven moet je loslaten of ‘inruilen’ voor nieuwe inzichten? En hoe kunnen teamleden elkaar hierbij helpen en creëren we een feedback cultuur die agile werken ondersteunt?

Team assessment

In veel van onze teamsessies maken we gebruik van Facet5 TeamScape. Daarmee helpen we teams te werken aan een vruchtbare teamcultuur en team vertrouwen. Zodat iedereen begrijpt hoe ze samen kunnen groeien en ontwikkelen.

Onze werkwijze rondom teamontwikkeling helpt individuen om begrip op te bouwen, niet alleen over zichzelf, maar ook over de voorkeuren van anderen. Het is dit begrip dat aan de basis ligt van betere relaties binnen het team, meer samenwerking en betere communicatie. Zodat ook jouw agile team het verschil kan maken.

 

Wil je meer weten over de toepasbaarheid in jouw organisatie, bel of mail dan met:

Michiel Castelijns
0622941816
michiel@humancollective.nl

MEER OVER MICHIEL
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!