Diversiteit en inclusie

Of de eigen organisatie als inclusief bestempeld mag worden is zelf lastig te beoordelen. De overgrote meerderheid is hier vast van overtuigd. Degenen die net even anders zijn vinden waarschijnlijk van niet. De eerste uitdaging bij inclusief leiderschap is om een gezonde diversiteit aan medewerkers te krijgen. Om alle diverse medewerkers zich ook echt welkom te laten voelen en vol te laten bijdragen is uitdaging twee voor iedere inclusieve leider.

Werken aan inclusief leiderschap

Inclusief leiderschap vraagt om het herkennen van je onbewuste vooroordelen die bepalen hoe we ons gedragen, wat we normaal vinden en hoe we wel of niet open staan voor diversiteit. Het vraagt ook om de vaardigheid om nieuwsgierig en open te communiceren. Echt oordeelvrij luisteren lijkt zo gemakkelijk, maar is het niet. Tenslotte gaat inclusief leiderschap ook om de bereidheid feedback te ontvangen, aannames en vooroordelen van anderen te herkennen en uitspreken als iets ongemakkelijk is.

“Je kunt pas het beste uit mensen halen als ze zichzelf kunnen zijn”

Workshops en training inclusief leiderschap

  • Voor iedereen die wil onderzoeken of en hoe het beter kan. Inzicht in onbewuste vooroordelen, ontwikkelen van inclusief gedrag, echt actief luisteren. Of het nu gaat om interculturele diversiteit, gender diversiteit of persoonlijkheid.
  • Programma’s voor kleinere tot grote groepen medewerkers, eventueel online
  • Coaching voor leiders op inclusief leiderschap
Klaar om als leider de volgende stap naar inclusiviteit te maken? Neem dan contact op met:

Petra van Tol
0654327177
petra@humancollective.nl

MEER OVER PETRA
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!