Diversiteit en inclusie

Elk team en elke organisatie heeft zijn eigen manier van werken en samenwerken. Soms expliciet, vaak impliciet. Dat maakt een team vaak ook succesvol. Iedereen begrijpt elkaar. Maar het kan ertoe leiden dat mensen met een andere stijl, kwaliteit of afkomst zich niet welkom of gewaardeerd voelen. Door onvoldoende inclusiviteit gaat veel inzicht, plezier en potentieel verloren. Hoe laat je diversiteit werken? Hoe benut je het potentieel en maak je het team nog succesvoller?

Diversiteit op de werkvloer

Werken aan inclusiviteit maakt dat de diversiteit op de werkvloer ook echt wordt benut. Een cultuur creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn en optimaal kan bijdragen. Het leidt tot betere besluiten en teamleden die zich gewaardeerd voelen. Het leidt simpelweg tot betere resultaten.

Werken aan een cultuur van inclusiviteit

Dat vraagt een bijdrage van iedereen. Om onbewuste vooroordelen te herkennen en te zien hoe die ons gedrag en besluitvorming beïnvloeden. Om te benoemen wat de gebruikelijke manier van samenwerken is en hoe de groep omgaat met iedereen die dingen anders doet.

Werken aan een inclusieve cultuur is ook:

– Verkennen van het onbenutte potentieel in het team

– Werken aan verbinding, openheid en lef

– Gespreksvaardigheden ontwikkelen om ongemak te bespreken en te doorbreken

Wat wij doen:

  • Inclusiviteit workshops: voor iedereen die zich afvraagt of en hoe het beter kan. Inzicht in onbewuste vooroordelen, ontwikkelen van inclusief gedrag, echt actief luisteren. Of het nu gaat om interculturele diversiteit, gender diversiteit of persoonlijkheid.
  • Diversiteit en inclusie advies: onze experts helpen bij het opzetten van strategie en diversiteitsbeleid en geven advies en acties ter verbetering
  • Workshops Inclusief leiderschap
  • Workshops Feminien en Masculien handelen
Vrouwelijk talent binnen de organisatie een extra duwtje in de rug geven of start je zelf in een vrouwelijke leiderschapsrol? Neem dan contact op met:

Petra van Tol
0654327177
petra@humancollective.nl

MEER OVER PETRA
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!